A partir de demà es limita la velocitat a 90 km/h

0
1180

90-speed-limit-round-signA partir de demà el límit màxim a les vies ràpides del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental serà de 90 km/h.
Aquesta mesura respon a l’activació de la declaració d’episodi ambiental de Contaminació Atmosfèrica per part de la Direcció General de Qualitat Ambiental.

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa als conductors i conductores que, a partir de demà divendres 9 de gener, des de les 06.00 hores, el límit màxim de velocitat a les vies ràpides de les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental serà de 90 km/h. Tot això arran de l’activació de la declaració d’episodi ambiental de Contaminació Atmosfèrica per part de la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) i a petició d’aquesta direcció general.

La mesura de l’SCT, entre d’altres que s’adoptaran des d’altres sectors, ha de servir per minimitzar l’impacte de la contaminació en el medi ambient i la salut durant l’episodi ambiental de Contaminació Atmosfèrica. L’objectiu és reduir la concentració de contaminants a l’aire en els 40 municipis de la Zona de Protecció Especial del Decret 226/2006, de 23 de maig, i de l’Acord de Govern 82/2012, de 31 de juliol de 2012.

A causa de la situació actual, amb una baixa capacitat atmosfèrica per a la dispersió de contaminants a la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric i les previsions dels models de dispersió de contaminants a 48 hores, els nivells de diòxid de nitrogen en l’aire que es poden enregistrar en algunes estacions que pertanyen a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) poden ser elevats.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.