Abrera fa una plantada popular de més de 600 arbres a la plana del riu Llobregat

0
1879
Foto: Aj Abrera

Foto: Aj Abrera
Foto: Aj Abrera
Una cinquantena de persones, entre elles molts nens, van participar el passat dissabte a la plantada popular d’arbres a la plana del riu Llobregat. En total es van plantar més 600 exemplars d’arbres autòctons com ara el pollancre negre, l’alber i el tamariu amb l’objectiu de regenerar el bosc de ribera a la zona verda i finques agrícoles municipals de Can Morral del Riu i Sant Hilari.

La iniciativa estava impulsada per l’Ajuntament d’Abrera, l’Associació Naturalista d’Abrera ANDA i l’entitat Seo/Birdlife, i amb el suport d’altres entitats locals i ecologistes com l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil o l’Associació Hàbitats-Projecte Rius.

A banda de plantar més de 600 arbres, també es va fer una jornada d’anellament d’ocells a la zona ZEPA, és a dir, zona d’especial protecció per a les aus a càrrec de SEO/Birdlife.

L’entorn del Llobregat al seu pas per Abrera és una zona privilegiada ja que es localitza una gran biodiversitat d’espècies per la confluència de diferents hàbitats com el bosc de ribera o els prats amb ramats. Aquesta zona està protegida a nivell europeu i és una de les zones més ben conservades del Baix Llobregat.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.