Agafa força la petició de Jornada Continuada a les escoles

0
1330

Una iniciativa que va sorgir l’any 2016, i d ela qual ja vam informar, ha agafat en les darrers setmanes força arreu del territori, la petició de Jornada Continuada a les escoles.

Col·lectius de pares i mares d’arreu, a Sant Andreu també s’ha creat, s’han unit per demanar que la jornada a les escoles sigui continuada per, entre d’altres motius, reduir els desplaçaments i les aglomeracions que es produeixen en les entrades i sortides dels centres.

Un col·lectiu que creu que la decisió de la jornada lectiva del seu fill o filla  els competeix directament a ells, l’elecció de la jornada continuada “evitarà riscos innecessaris” amb la situació sanitària que tenim en l’actualitat de la COVID-19, reduir de quatre a dos els desplaçaments al centre escolar, suposa sens dubte una reducció del 50% de possibilitat  de risc de contagi.

Les hores a realitzar tant l’alumnat com el professorat, serien les mateixes però compactades per als alumnes. No es perdria el menjador ni tampoc el dret d’una beca. Únicament es realitza una remodelació d’horaris quedant d’aquesta manera:

Hora d’entrada: 9:00h
Hora de sortida dels infants que NO es queden a dinar: 14:00h
Menjador: 14:00h – 16:30. Amb la possibilitat de recollir-los a 15:30h.

Aquesta mesura ja s’aplica a gairebé totes les comunitats autònomes d’Espanya, i en 25 escoles pilot de Catalunya. La petició feta per la plataforma per la lliure elecció ja suma prop de 60.000 signatures al portal Change.org.

Ara mateix s’han sumat, segons dades de la plataforma més de 17.000 famílies arreu del territori, pel que ha pogut saber Sant Andreu TV en breu membres de la plataforma a la nostre ciutat informaran i recolliran firmes per que el que ho desitgi es pugui adherir.

El manifest que ha publicat la plataforma explica entre d’altres el que per ells són avantatges de la jornada continuada.

“La millora del rendiment acadèmic, reducció del cansament dels alumnes, descens de l’absentisme, millores en la salut infantil i una millor conciliació familiar.”

I demanen a la conselleria d’Ensenyament la possibilitat de fer votacions als centres per que si la mesura guanya, es pugui aplicar.

Sant Andreu TV s’ha posat en contacte amb la conselleria per copsar la seva opinió al respecte i a hores d’ara no hem rebut resposta

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.