Arriba al Baix Llobregat la III marxa “Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat”

0
1250

20150708101926_2
Del 6 al 9 de juliol s’està duen a terme la III marxa “Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat”
Avui 8 de juliol durant el matí a arribat al Baix Llobregat procedent de Rubí, a l’arribada a Martorell la marxa s’ha dirigit cap a SEAT on hi ha hagut un concentració amb els treballadors de la companyia automobilística, una vegada finalitzada la concentració la marxa s’ha dirigit cap Abrera on s’ha aprofitat per dinar i fer-li entrega a l’alcalde de la localitat el socialista Jesús Naharro d’una carta reivindicativa, on s’expliquen els motius de la marxa.

A la marxa a SEAT ha esta present Victor Manuel Gómez, membre de Esquerra Unida i Alternativa de Sant Andreu.
I ja passat un quart de 6 la marxa a sortit cap a la localitat de Sant Vicenç dels Horts.
L’arribada a Barcelona esta prevista per demà 9 de juliol on es concentrarà a la plaça de Sant Jaume a les 18 hores i des d’alli en manifestació s’anirà cap el Parlament de Catlaunya

Text del manifest de la III Marxa “Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat”
“Les polítiques d’ajust i austeritat aplicades pels governs de l’Estat i de la Generalitat han provocat un atur massiu i prolongat que ha sumit en la misèria a centenars de milers de persones que pateixen desnonament de l’habitatge, tall de subministrament de l’aigua, llum i gas per impagament de les factures, etc. Mentre els bancs i les grans empreses obtenen beneficis multimilionaris i s’eixampla la desigualtat en benefici dels rics.
L’aplicació de l’última reforma laboral a més de destruir més d’1 milió de llocs de treball, ha reforçat la precarietat laboral i devaluat els salaris. L’extensió dels contractes a temps parcial i les retallades salarials han provocat que els ingressos d’un terç de la població laboral siguin inferiors al salari mínim, un dels més baixos d’Europa. Ja no n’hi ha prou de tenir un contracte de treball per deixar de ser pobre.
Les retallades també s’han acarnissat sobre les pensions de la gent gran. La no revalorització de les pensions amb l’IPC ha suposat la pèrdua de fins a un 6% del seu poder adquisitiu, colpejant a centenars de milers de famílies que sobreviuen a l’empara de les pensions dels seus pares i avis.
El govern d’Artur Mas es mostra insensible davant les necessitats de centenars de milers de persones, que abandona a mans de la caritat, mentre dificulta l’aprovació de la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania, dret ciutadà que permetria superar la pobresa existent.
Mentrestant, a esquena de la ciutadania i dels pobles d’Europa, les institucions de govern de la Unió Europea negocien en secret amb el govern d’Estats Units l’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió (TTIP en les seves sigles en anglès) l’aplicació eliminaria drets laborals i socials reforçant el poder de les grans empreses i transnacionals per sobre dels Parlaments.
És hora de dir prou i mobilitzar-nos per rescatar les persones i defensar la nostra dignitat!
Fem una crida a les persones sense feina, a la classe treballadora, a la ciutadania solidària a acompanyar-nos en la III Marxa que passarà per diverses localitats de Barcelona, on lliurarà la seva carta de reivindicacions a les noves representacions municipals i al Parlament de Catalunya, i es trobarà amb assemblees de la ciutadania.
Per la derogació de la reforma laboral i l’eliminació del sistema de precarietat laboral, perquè el Parlament aprovi la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania i la ILP de mesures d’urgència habitacional i pobresa energètica, cap a la setmana laboral de 30 hores sense disminució del salari perquè puguem treballar tots i amb major qualitat de vida, per recuperar l’actualització de les pensions amb l’IPC, NO al TTIP: Participa i rep la III Marxa en les places de les ciutats per on passa! “

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.