CCOO convoca vaga a RENFE el 31 de juliol i s’uneix a la vaga d’ADIF

0
1106
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

CCOO ha decidit convocar vaga en el grup RENFE el 31 de juliol de 24 hores per protestar per segons el sindicat “l’incompliment dels compromisos adquirits en el II Conveni Col·lectiu signat al 2012”. CCOO manifesta la seva voluntat de “no perjudicar als i les usuaris i reiterem que hi ha possibilitat de desconvocar la vaga sempre i quan el Grup RENFE s’avingui a complir els seus compromisos així com negociar altres aspectes pendents”.

CCOO diu que per evitar el conflicte, és necessari que algunes mesures es prenguin amb urgència i detalla les següents:

– Noves contractacions ja proposades per CCOO (al voltant de 1.400) atès que el Grup RENFE té un important dèficit de recursos humans en referència a les necessitats de creixement actuals i respecte al futur (noves línies i la potenciació de les mercaderies) així com la internalització de feines en tallers tal com va demanar CCOO.
– Fomentar la contractació interna d’activitats entre empreses del Grup RENFE abans que realitzar processos d’externalització.
– Retirar la imposició unilateral de determinats criteris de remuneració.
– Retornar als interventors les càrregues de treball que ara se’ls estan retirant. RENFE ha deixat a molts sense contingut a costa d’operar trens de llarga distància i regionals sense interventor i per tan sols amb el maquinista.
– Compliment dels compromisos de mobilitat del personal per fer front a les vacants.

I continua el sindicat que “aquestes qüestions, entre d’altres, no ateses per l’empresa, han dut a CCOO a convocar la jornada de vaga. La desconvocatòria està en mans de l’empresa; CCOO volem compliment dels acords i negociació d’altres aspectes essencials per al personal i la qualitat del transport ferroviari com un dret essencial de la ciutadania.”

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.