Convocades 350 places de voluntaris de Bombers de la Generalitat

0
1479

20160726_bombers_voluntaris_2016.jpg_749863291El Departament d’Interior convoca el procés selectiu per proveir 350 places per al cos de bombers voluntaris de la Generalitat. Poden optar a la convocatòria les persones majors de 18 anys que tinguin el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria o equivalent, o estiguin en condicions d’obtenir-lo i que no pateixin cap malaltia ni discapacitat física, psíquica o sensorial. Així mateix, és obligatori que resideixin a 15 quilòmetres, com a màxim, de radi del parc al qual es volen adscriure.

Les inscripcions es poden formalitzar per internet, amb certificat digital o amb l’idCAT Mòbil, o bé presencialment als llocs que s’indiquen a la convocatòria.

Les persones participants hauran de superar les diverses proves de coneixements, aptitud física, avaluació psicològica i entrevista personal i reconeixement mèdic, entre d’altres. Un cop superada aquesta fase, hauran de realitzar un curs de formació de 500 hores de durada a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i una fase de pràctiques en parcs de bombers i altres instal·lacions de la Direcció General de Prevenció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS).

El cos de bombers voluntaris està format per aquelles persones que, amb vocació benèfica social, presten d’una manera altruista les funcions dins l’estructura de la DGPEIS. Les seves tasques són actuar al lloc del sinistre, així com realitzar serveis de prevenció i altres no urgents.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.