“Crearem el servei del Dinar solidari”, Saray Cantero, cap de llista de ciutadans per les municipals del 26 de maig

0
187

Saray Cantero, cap de Llista de ciutadans a les municipals del proper 26 d maig ha explicat diversos punts del programa de la formació taronja en 8 apartats referents al programa electoral en matèria de serveis socials.

Pobresa Energètica
– Seguirem combatent la pobresa energètica. Seguirem garantint les ajudes per a persones que no poden pagar els subministraments bàsics per a la seva llar (aigua, llum, gas) i promovent actuacions de caràcter preventiu amb l’objectiu que es redueixi el nombre de persones amb dificultats per pagar les seves factures.
Prevenció
– Potenciarem les mesures de prevenció per combatre el consum de drogues i alcohol en els joves. La família té un paper important en la prevenció de les conductes de consum de drogues en els joves. Per això, es col·laborarà amb els centres d’educació del municipi per conèixer si hi ha joves que consumeixen drogues, o bé es existeixen factors de risc que els puguin portar a aquesta situació. En aquests casos, s’implementarà un pla de prevenció familiar per a aquestes famílies, ja que és una de les formes més efectives per pal·liar aquest tipus de situacions.
Famílies sense recursos
– Continuar promovent iniciatives per als col·lectius més desfavorits i vulnerables, entre ells els nens, garantint el benestar de les famílies sense recursos.
Targeta solidària del comerç
– Targeta solidària del comerç local per a les famílies amb menys recursos *. S’intentarà signar un conveni amb els comerços del municipi per generar targetes de compra en productes de primera necessitat destinats a les famílies amb més dificultats econòmiques. Alhora, s’afavorirà el comerç local.
Dinar solidari
– Servei de dinar solidari *. Aquest servei consistirà en recollir els excedents alimentaris dels menús escolars i repartir-los a persones amb necessitats socials concretes. Per realitzar aquest projecte, s’haurà de comptar amb la col·laboració de les empreses que gestionen els menjadors escolars i nosaltres farem tot el possible per aconseguir-ho. Aquest servei també s’intentarà ampliar als restaurants.
IBI
– Bonificació de l’IBI per a persones amb una discapacitat greu o molt greu (més del 49%). S’aplicarà una bonificació del 50% en la quota de l’IBI a persones que pateixin una discapacitat greu o molt greu.
Programa voluntariat.
– Acompanyament a la gent gran. Col·laborarem amb entitats socials per aconseguir voluntaris que acompanyin a la gent gran unes hores a la setmana.
Habitatge
– Mobilització de pisos buits per augmentar l’oferta de pisos de lloguer social i assequible

Així mateix volen continuar garantint tots els ajuts socials que presta l’ajuntament:
• Ajuts per pagar subministraments bàsics (aigua, llum, gas).
• Ajuts per al pagament del lloguer.
• Beques per a material, transport i servei de menjador escolar.
• Ajuts per pagar l’IBI i l’impost d’escombraries a persones majors de 65 anys.
• Teleassistència i servei d’atenció domiciliària.
• Prestacions socials per garantir la cobertura de necessitats bàsiques de subsistència.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada