El Consorci de Turisme promou el Pla de Senders Turístics del Baix Llobregat

0
1500
Foto Consell Comarcal
Foto Consell Comarcal
Foto Consell Comarcal

El Consorci de Turisme, amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca i el suport de la Diputació de Barcelona, ha elaborat el Pla de Senders Turístics del Baix Llobregat. La presentacio es va dur a terme ahir dimarts 11 de novembre a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Es tracta d’un gran projecte estratègic que pretén fomentar els atractius turístics de la comarca tot posant en valor una xarxa de senders única i contínua al Baix Llobregat que suma prop de 500 quilòmetres i es pot fer a peu o en bicicleta. L’Elaboració del pla ha anat a càrrec de l’empresa Activitats i Natura, SL.

Actualment la demanda d’informació sobre camins i senders és una de les més importants per part dels visitants de la comarca. A través del pla de camins i senders, es potencia una oferta turística que destaca el llegat natural i cultural del Baix Llobregat i és un mitjà excel·lent per descobrir i apropar la comarca a ciutadans, visitants i turistes. El Baix Llobregat posseeix un important patrimoni natural i cultural que ara es posa de relleu amb el pla de camins i senders, que vol ser un dels potencials per atraure més visitants i que tingui una repercussió econòmica al Baix Llobregat.

Gaudir del Senderisme

La consellera de Turisme, Maria Miranda, ha assenyalat que la comarca és un territori ideal per gaudir del senderisme gràcies al patrimoni natural que aporten el Parc Natural del Garraf, el parc de la muntanya de Montserrat, el parc de Collserola, l’àmbit de les Muntanyes del Baix, la serra de l’Ordal i els espais naturals del Delta del Llobregat.

També és una via per acostar al visitant un conjunt d’espais arquitectònics, des del monestir de Sant Ponç de Corbera al Pont del Diable de Martorell, ermites o esglésies. Per a la consellera Maria Miranda, a més de l’impuls econòmic que pot donar a la comarca, la xarxa crea un espai de vinculació entre població i entorn, una oportunitat de reconciliació amb el territori.

Cap a la fase d’implementació

El treball que s’ha realitzat ha pogut definir la xarxa de senders del Baix Llobregat, tot estructurant el territori en tres grans eixos, encapçalats per l’eix del riu, un eix oriental i un altre eix occidental, i sobre els quals es vertebraran la resta de camins de la comarca, amb l’objectiu de que aquests eixos ordenin el territori, vertebrin les connexions i connectin les àrees naturals per aconseguir un efecte multiplicador. En una següent fase, caldrà fer noves inversions per senyalitzar els camins i senders i les obres de millora. Aquests camins estan segregats del trànsit rodat i són plenament compatibles amb l’ús ciutadà.

L’eix del riu com a protagonista, formarà part d’un llarg i atractiu recorregut que inclou Montserrat i Barcelona. Està previst que es pugui obrir el pas del camí del Llobregat riu amunt, segons ha destacat la vicepresidenta del Consell Comarcal, Lourdes Borrell.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.