El Rei Felip VI no proposa a cap candidat per investir-lo president del govern, anem a eleccions

0
212

Després de la ronda de contactes duts a terme aquestes 48 hores amb els líders de les formacions polítiques nacionals, el Rei ha constatat que cap d’ells te el suport necessari per ser investit president del govern, es per aixó que ha coumunicat a la presidenta del congres, Meritxell Batet, que no proposa a cap candidat.

La data de les eleccions seria el 10 de novembre

Aquest és el text del comunicat íntegre difós aquest dimarts per la Casa del Rei després de la ronda de consultes del Rei amb els partits polítics amb representació parlamentària:

“1. La seva Majestat el Rei ha conclòs les consultes que, en compliment de l’article 99 de la Constitució, s’han desenvolupat durant els dies 16 i 17 d’aquest mes de setembre.

2. Sa Majestat el Rei, després de rebre la informació que li han traslladat els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària que han comparegut en les consultes, ha constatat que no hi ha un candidat que compti amb els suports necessaris perquè el Congrés dels Diputats, si escau, li atorgui la seva confiança.

3. En aquest sentit i d’acord amb el que exposa el passat 12 de setembre a la convocatòria d’aquestes consultes, Sa Majestat el Rei ha comunicat a la Senyora Presidenta del Congrés, la senyora Meritxell Batet , que no formula una proposta de candidat a la Presidència del Govern. Tot això als efectes del que preveu l’article 99 de la Constitució “.

Article 99 de la Constitució
Després de cada renovació del Congrés dels Diputats, i en els altres casos en què sigui procedent, el Rei, prèvia consulta amb els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària, ia través del President del Congrés, proposarà un candidat a la Presidència del Govern.

El candidat proposat conformement al que preveu l’apartat anterior exposarà davant el Congrés dels Diputats el programa polític del Govern que pretengui formar i demanarà la confiança de la Cambra.

Si el Congrés dels Diputats, pel vot de la majoria absoluta dels seus membres, atorgava la seva confiança al dit candidat, el Rei el nomenarà President. De no obtenir la dita majoria, la mateixa proposta a nova votació quaranta-vuit hores després de l’anterior, i la confiança s’entendrà atorgada si obtenia la majoria simple.

Si efectuades les esmentades votacions no s’atorgués la confiança per a la investidura, es tramitaran successives propostes en la forma prevista en els apartats anteriors.

Si transcorregut el termini de dos mesos, a partir de la primera votació d’investidura, cap candidat hagués obtingut la confiança del Congrés, el Rei dissoldrà totes dues Cambres i convocarà noves eleccions amb la ratificació del president del Congrés.

-Publicitat-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.