Els ciutadans de Sant Andreu de la Barca comencen a pagar l’impost del tribut metropolità (AMB)

0
795

En els darrers dies els ciutadans de Sant Andreu de la Barca estan reben a les seves llars una carta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en ella podem trobar el nou tribut metropolità, segons ha fet públic l’ajuntament de la ciutat detalla que Aquest impost es calcula a partir del valor cadastral de l’habitatge o del negoci i serveix per finançar la incorporació dels 18 municipis de la segona corona, entre ells, Sant Andreu de la Barca, a la tarifa plana de transport, que va entrar en vigor l’1 de gener de 2019.

Des del consistori han volgut deixar clar que és l’àrea Metropolitana qui cobra l’impost “L’Ajuntament no hi té res a veure”, com podem llegir a la mateixa web del consistori.

Per poder donar una informació més clara, des de l’ajuntament expliquen qui paga aquest impost:
“Els ciutadans dels 36 municipis de l’AMB, més de quatre milions de persones. El tribut està vinculat al valor cadastral dels immobles, com ara l’IBI. Estan exclosos els habitatges”, de primera residencia “amb un valor cadastral inferior a 45.000 euros, el que representa el 61% dels pisos de Sant Andreu.”

Els ciutadans de les 18 poblacions de la segona corona comencen a pagar-ho ara després de l’entrada en servei de la tarifa plana de transport metropolità. La resta de municipis ho paga des de 1992.

L’import permet per exemple reduir el preu de la targeta més utilitzada, la T10, a gairebé la meitat passant dels 20,10 euros que costa una targeta de dues zones als 10,20 euros que costa la d’una zona. Actualment estan integrades les targetes T10, T-Trimestre i T-Jove. De manera progressiva s’integraran la Targeta Rosa, la T-16 i d’altres tipus de títols.

En cas de tenir més preguntes sobre aquest impost els ciutadans poden consultar directament la web www.tributmetropolita.amb.cat. L’AMB també posa a disposició dels ciutadans el número de telèfon 93 506 97 56 i el correu informaciotributaria@amb.cat.

NOTA: En el cas del l’impost mostrat en les imatges amb un valor cadastral inferior a 45.000€, és per que no és primera residencia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada