Els professors aniran a la vaga a primers d’octubre

0
1322

El sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) i CGT-Ensenyament han anunciat que convoquen una vaga de professorat pels propers dies 9 i 15 d’octubre.

En el comunicat els convocants manifesten “unitàriament el nostre malestar per la manera com el Departament d’Educació ha encarat la pandèmia de la COVID-19, amb mesures insuficients que no garanteixen la seguretat ni de l’alumnat, ni del professorat, ni de la resta de personal implicat en els centres educatius. L’Administració s’ha mostrat en tot moment insensible a les nostres peticions i propostes de negociació”.

Aquest son els punts que des del convocant exigeixen al departament.

1.- Limitació del nombre d’alumnes per aula, que permeti mantenir la distància de seguretat. El nombre d’alumnes per aula estarà definit en funció de la superfície de l’espai i amb un màxim en tots els casos de 10-15 a infantil i primària i de 20 a secundària.

2.- Contractació de nous docents i personal de suport proporcional a l’increment de grups que permetin seguir amb l’educació presencial amb grups més reduïts sense afectar l’atenció a la diversitat i les necessitats educatives especials i que permetin la correcta impartició del currículum per part del professorat especialista en cada matèria.

3.- Provisió dels EPI’s necessaris per part del Departament d’Educació a tot els treballadors dels centres docents.

4.- Permís retribuït no recuperable per a les treballadores i els treballadors amb menors al seu càrrec en situació d’espera de resultat de PCR, aïllament o quarantena.

5.- Contractació de personal sanitari titulat (ATS, metge…), com a mínim un per centre, per vetllar la correcta aplicació de les mesures de prevenció i de detecció. El responsable COVID als centres ha de ser un sanitari, no un docent.

6.- Habilitació de nous espais que permetin atendre la reducció del nombre d’alumnes per aula.

7.- Establiment de protocols de seguretat i contingència pel que fa al personal sanitàriament vulnerable.

8.- Inclusió de 10 minuts per ventilació de les aules a les sessions lectives.

9.- Tancament de grups al primer contagi, i proves a tot el grup i docents. Tancament del centre al tercer contagi, i proves a tot el centre.

10.- Establiment d’un protocol d’actuacions i sancions en cas de conductes que atemptin contra aquestes normes i posin en perill la salut d’altri.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.