“Explorarem les possibilitats de nous models d’habitatge no especulatius, col·laboratius, socials, que no són ni compra ni lloguer”, Isabel Marcos, cap de llista de Podem-SAB

0
147

Isabel Marcos, cap de llista de Podem-SAB a les eleccions municipals, engloba les polítiques, tant d’habitatge com les laborals en la seves prioritats municipals. “per aconseguir el benestar de la gent i especialment dels col·lectius que en un moment de la seva vida, per diferents raons, puguem passar per situacions de vulnerabilitat”.

I analitza la situació actual sota el prims dels ingresso / despeses “en aquests moments les famílies destinen gairebé la meitat del sou a pagar el lloguer o l’hipoteca. En el cas dels joves la situació encara s’agreuja mes per la situació de precarietat laboral i els baixos i inestables salaris”
I proposen un seguit de mesures que Marcos i el seu equip estructuraran en un “pla Local d’Habitatge. Aquest plà, es basarà en considerar l’habitatge com un dret social i no com un bé especulatiu, i en generar un determinat model de ciutat, una ciutat del canvi, també en el tema de la vivenda”.

El Pla tindrà també com a finalitat definir i donar transparència a les polítiques locals d’habitatge, adaptar-les al nou marc normatiu i fer front a “l’emergència habitacional,” per això creuen que cal “augmentar el parc públic de lloguer i impulsar mecanismes de seguiment de la propietat i de l’habitatge buit”
Un dels aspectes principals dels plans del programa d’habitatge de Podem, son les famílies amb problemes però no volen deixar de banda en poder “influir a la regulació del mercat de lloguer i prevenir l’ exclusió residencial dels que ara sí la tenen”
Implementar una ampliació de recursos econòmics a l’oficina d’habitatge per que sigui “sigui un recurs efectiu per respondre a les necessitats de la gent”

Així mateix afirmen que “treballarem per incrementar el parc d’habitatge públic treballant perquè cap pis dels grans tenidors i bancs continuï buit, utilitzant les mesures que tenim a l’ abast i que Barcelona ja està fen servir. (expropiacions de pisos buits dels bancs, sistemes de tanteig i retracte, cessió temporal…).”

Per acabar les seves propostes amb noves idees i amb l’exploració de “nous models d’habitatge no especulatius, col·laboratius, socials, que no són ni compra ni lloguer”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada