La Generalitat ajorna un any el PUOSC i es retarden les actuacions que s’havien previst amb aquests recursos a Castellví de Rosanes

0
450

Segons ha fet públic l’Ajuntament de Castellví de Rosanes la Generalitat de Catalunya li ha comunicat l’ajornament d’un any del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), previst inicialment pel quadrienni 2013-2016. Així, les actuacions que Castellví havia previst amb els recursos econòmics sol·licitats al pla es retardaran fins al període 2014-2017. No obstant això, l’Ajuntament ha tramès a la Generalitat i a la Diputació de Barcelona una petició d’ajut extraordinari de caire econòmic per poder tirar endavant, com abans millor, arranjaments que es consideren urgents i que s’havien previst en el marc dels recursos provinents del PUOSC.
En aquest sentit, s’ha tramès una sol·licitud de fons extraordinaris a la Generalitat i a l’ens provincial per poder fer front a la reparació de trams d’asfalt molt malmès en alguns punts de gran pendent del barri del Taió, amb l’objectiu d’incrementar-ne la seguretat, sobretot en l’època hivernal de glaçades. Un cop enviades aquestes peticions, l’Ajuntament està pendent de rebre resposta d’ambdues institucions per saber si es podrà tirar endavant aquesta actuació en un termini breu de temps.
asfalt malmès Taió
Les peticions inicials de Castellví al PUOSC
Els ajuts sol·licitats per Castellví al PUOSC a primers d’aquest any, dividits en dues parts, comprenen tant aspectes vinculats al manteniment i reparació d’espais i vials com noves inversions. En matèria de manteniment i reparacions, a Castellví li corresponen poc més de 119.000 euros, repartits en quatre anys, atès el seu nombre d’habitants (a més habitants, més diners s’atorguen, i a l’inrevés).
Les peticions que es van cursar en aquest àmbit són les següents:
□ Reparació del ressalt del carrer de Sant Llorenç de Morunys de davant del Centre Cívic (Can Sunyer)
□ Reparació de voreres al C/Jardí del Pont (Can Sunyer)
□ Arranjaments d’asfalt en diferents punts del barri del Taió (la que ara se sol·licita per via extraordinària a Generalitat i Diputació)
□ Reparació de la cruïlla St. Llorenç de Morunys/Montseny (realitzada)
□ Arranjaments d’asfalt en diferents punts de Can Sunyer i el nucli urbà
□ Arranjament de voreres a Can Sunyer
□ Repintat de senyalitzacions horitzontals en diferents punts del municipi
□ Arranjament dels talussos del camí d’enllaç del Taió amb el nucli urbà
Pel que fa a noves inversions –a finançar el 90% pel PUOSC i el 10% per l’Ajuntament, en cas d’atorgar-se-, les sol·licituds trameses per Castellví inclouen, en projecte conjunt amb Sant Andreu de la Barca, la segona fase d’urbanització de l’avinguda del Baix Llobregat (accés a Can Sunyer i Valldaina des del Palau de Sant Andreu). També es van sol·licitar fons per al projecte d’urbanització del carrer del Garraf (Can Sunyer) i l’obra posterior, per al projecte d’urbanització i posterior obra del carrer de Sant Antoni, entre la plaça del poble i el carrer de Montjuïc (nucli urbà), i per a la urbanització del carrer de la Vinya (Miralles).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada