Les quarantenes per contactes positius de COVID-19 passen de 14 a 10 dies

0
645

Ja ho va anunciar el secretari de Salut Pública la setmana passada, les quarantenes es reduirien de 14 a 10 dies, i així ha estat, a partir d’avui dijous, el període de quarantena per a positius de covid-19, passa de dos setmanes a 10 dies per a tota la població de Catalunya.

L’objectiu de reduir els dies de quarantena és que es compleixi millor la mesura durant els dies que és més probable el contagi.

El nou protocol del departament de salut així ho ha confirmat.

 

Centres educatius

Aquesta mesura també afecta als centres educatius, per tant, les quarantenes que tinguin lloc als centres educatius seran ja per un període de 10 dies.

Els centres hauran d’avisar a les famílies que hagin iniciat la quarantena abans de l’entrada en vigor d’aquest nou protocol que els estudiants podran reprendre l’activitat al centre escolar passat els deu dies.

El professorat que en l’actualitat es pugues trobar en quarantena sense baixa mèdica, també se l’hi establiran els deu dies com a període de quarantena

els que tinguin una baixa mèdica prescrita inicialment per 14 dies, que hagin estat substituïts en el seu lloc de treball al centre educatiu, s’incorporaran un cop acabi aquesta baixa mèdica, moment en què també finalitzarà del nomenament del seu substitut.

En cas positiu, s’establirà la quarantena de 10 dies del grup i tutor, i s’indicarà la prova PCR al propi centre o en altres punts específics segons indiquin els equips d’atenció primària.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.