Aturada general, les noves mesures decretades per la Generalitat

0
834

Després de la roda de premsa realitzada fa uns minuts, aquests són els acords del Govern extraordinari amb el Vicepresident Pere Aragonès, la portaveu Meritxell Budó i els consellers Miguel Samper i Alba Vergés. Mesures que entraran en vigor demà divendres dia 29.

Limitació de desplaçaments personals fora del domicili i evitar la circulació per les vies d’ús públic.
* Es permeten els desplaçaments dins de la mateixa comarca, motivats per la visita als cementiris el dia 1 de novembre i 31 d’Octubre. També per activitats esportives individuals a l’aire lliure i per permisos penitenciaris.
* Queda restringida l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, excepte aquells casos que estiguin justificats.
* Queda restringida l’entrada i sortida a cada terme municipal, des de les 06:00 hores de divendres fins a les 06:00 hores de dilluns, excepte per desplaçaments justificats.
* La «bombolla de convivència» fa referència al grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. També s’amplia a cuidadors/res i/o personal de suport imprescindible.
* Les empreses de servei i comerç minorista, se’n suspèn l’obertura al públic dels centres comercials i recintes comercials.
* Se suspèn l’obertura al públic de les activitats culturals de les arts escèniques i musicals, teatres, cinemes, auditoris o similars. Tant en recintes tancats com a l’aire lliure en els espais especialment habilitats.
* En l’àmbit de l’hosteleria i la restauració, se suspèn l’obertura al públic dels serveis de restauració en tot tipus de locals i establiments. Els serveis de restauració poden continuar prestant serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment.
* Respecte al lleure se suspenen les activitats de lleure infantil i juvenil, l’esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l’horari lectiu habitual dins o fora del centre educatiu amb un propòsit educatiu o formatiu.
* L’obertura al públic dels establiments i locals comercials minoristes queda condicionada a que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 800 metres quadrats.
* Obligació als titulars dels centres de treball, públics i privats, a limitar al màxim la mobilitat laboral de persones treballadores, adoptant les mesures organitzatives i tècniques necessàries.
* Els transports públics mantindràn la seva oferta al 100% encara que es produeixin una disminució de la demanda.
* En l’àmbit educatiu, es redueix l’assistència presencial dels alumnes d’estudis post-obligatoris (Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i grau superior).

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.