El dissabte 16 de Novembre nova edició del Mercat d’intercanvi a Martorell

0
1612
Cartell mercat intercanvi
Cartell mercat intercanvi
Cartell mercat intercanvi

El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell organitza el IV Mercat d’Intercanvi i de segona mà el proper dissabte 16 de novembre de 2013, coincidint amb la celebració de la 5ª Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Anteriorment, ja se n’havien organitzat tres edicions, el 17 de juny i el 2 de desembre de 2012 i el 15 de juny d’enguany. En aquesta ocasió el mercat també serà de segona mà, és a dir, a més a més d’intercanviar també es podran comprar i vendre objectes usats en bon estat.
El Mercat se celebrarà entre les 10.00 i les 14.00 hores, a la Rambla de les Bòbiles, i també inclourà tallers per a petits i grans per crear llibretes i motxilles a partir de materials en desús.

Què és un Mercat d’Intercanvi i de segona mà?
Un Mercat d’Intercanvi i de segona mà és un punt de trobada ciutadana per intercanviar i/o comprar i vendre tota mena d’objectes que ja no es fan servir però que estan en bon estat i funcionen. Per exemple, aparells electrònics, roba, bijuteria, joguines, petits electrodomèstics, material esportiu, plantes, llibres o pel·lícules, entre d’altres.
És una bona ocasió per donar una segona oportunitat als objectes que encara són útils, però que acabarien a les escombraries perquè la gent ja no els vol. D’aquesta manera, es redueix el nombre de residus i, per tant, s’actua en favor del medi ambient, ja que els abocadors estan saturats i els materials de què estan fets els objectes provenen de recursos naturals escassos (petroli, fusta, minerals…).
És una aposta per allargar la vida dels objectes, reparant-los, reutilitzant-los, regalant-los o intercanviant-los. Aquests mercats d’intercanvi i de segona mà ens permeten consumir de forma responsable. A més a més, a nivell municipal implica un estalvi en la gestió dels residus, que es reverteix en un estalvi econòmic per a l’Ajuntament i la possibilitat d’invertir aquests diners en d’altres serveis.

Què cal fer per participar-hi?
Si es vol reservar una taula i una cadira, cal trucar a l’ajuntament 937 753 434, o enviar un mail a mam…@martorell.cat abans del dia 15 de novembre. Els participants hauran de presentar-se a partir de les 9:30 h al punt informatiu de la prevenció de residus que haurà muntat l’Ajuntament. Al llarg del matí,
Si es vol, també es pot portar una taula de casa o si l’usuari té pocs objectes per portar, pot compartir taula o portar els objectes en una motxilla o carret…. Si només pot venir una estona, pot muntar o desmuntar la parada al llarg del matí. S’intenten donar totes les facilitats possibles als usuaris.

La Setmana Europea de la Prevenció dels Residus
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i que va iniciar-se l’any 2009. Té com a objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus, que ajudin als ciutadans a canviar els seus hàbits quotidians per tal de reduir els residus que generen.

L’edició d’enguany de la Setmana se celebrarà entre el 16 i el 24 de novembre de 2013, i hi participaran escoles, empreses, administracions i associacions d’arreu del territori europeu.

A Catalunya la campanya està coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Àrea metropolitana de Barcelona. Podeu consultar els recursos disponibles, l’agenda d’activitats, el catàleg d’accions de prevenció i les instruccions per participar-hi a www.arc.cat/setmanaprevencio

És el primer any que Martorell se suma a aquesta iniciativa, fent coincidir la celebració del mercat durant el dissabte 16 de novembre, que és el Dia temàtic de la Prevenció 2013, dedicat als Mercats d’intercanvi i segona mà.

Novetats
Com a novetats d’aquesta edició s’ofereixen dos tallers de prevenció de residus per a petits i grans: un taller de crear i decorar llibretes a partir de fulls re-utilitzats i un taller de confeccionar motxilles a partir de samarretes velles. Per a participar a aquest darrer taller es recomanar portar de casa samarretes de nen/a d’uns 10-12 anys. No cal inscripció prèvia ni cal tenir coneixements previs.
Així mateix, el mateix dia del mercat, es recolliran llibres per a la inauguració del Punt fixe d’intercanvi de llibres usats que s’habilitarà de forma permanent a una parada del Mercat Municipal de les Bòbiles.
I l’última actuació relacionada amb la prevenció de residus serà una xerrada de consum responsable que tindrà lloc el proper dimarts 19 de novembre a les 17:30 h a l’Esplai d’Avis Buenos Aires per part d’un tècnic de la Diputació de Barcelona.

Font: Aj. Martorell

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.