La Policia Local de Sant Esteve de Sesrovires imparteix educació viària als alumnes de l’institut

0
2002
Foto Aj. Sesrovries

Foto Aj. Sesrovries
Foto Aj. Sesrovries
Aquest programa formatiu es va posar en marxa fa 23 anys
L’objectiu és conscienciar els joves sobre la responsabilitat al volant i el compliment de les normes
Durant aquesta setmana, els alumnes de primer a quart de primària i també els de primer de batxillerat de l’Institut Montserrat Colomer participen en un programa formatiu de seguretat viària impartit per la Policia Local de Sant Esteve.

Les classes es basen en dos pilars bàsics: la responsabilitat i el respecte. A partir d’aquí, els continguts s’adapten a les edats dels alumnes. En els estudiants d’ESO es treballen conceptes com la disciplina i el compliment de les normes. També es tracta l’efecte de les drogues i l’alcohol en la conducció.

A batxillerat, les sessions es desenvolupen al voltant de la projecció d’un accident fictici i les seves conseqüències arran de la distracció pel mòbil per obrir un debat entre els joves.

L’objectiu és conscienciar els joves sobre la responsabilitat al volant i el compliment de les normes. La formació va a càrrec de dos agents i un caporal de la Policia Local formats en mobilitat segura i educació viària a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

A les escoles, al maig i juny
Amb l’arribada del bon temps, les classes arribaran a les escoles Vinya del Sastret i La Roureda. Les sessions estan programades per als mesos de maig i juny i incorporen a més de les classes teòriques, jornades pràctiques amb la instal•lació d’un circuit de karts. D’aquesta manera, els més petits aprenen el significat i la importància de la senyalització a la via pública.

23 anys d’educació viària
L’educació viària als centres educatius de Sant Esteve compta amb una trajectòria de més de 20 anys. En aquests anys, són molts els alumnes sesrovirencs que han participat en aquest programa, alguns d’ells, en cadascun dels cicles educatius.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.