La reforma local vista per Lluís Tomàs alcalde de Castellví de Rosanes

0
1241
Lluís Tomàs Alcalde de Castellví de Rosanes Foto: Aj Castellví

Lluís Tomàs Alcalde de Castellví de Rosanes Foto: Aj Castellví
Lluís Tomàs
Alcalde de Castellví de Rosanes
Foto: Aj Castellví
Diem prou
Malauradament, en els darrers anys i estant al front del govern central el PP, l’apartat de retallades ha estat a l’ordre del dia d’una forma totalment injusta per a la ciutadania i especialment per als col•lectius més febles de la societat. Així, parlaríem d’educació, sanitat, llei de la dependència (serveis socials), pensions.
Però per rematar-ho –fent servir un argument esportiu- tenim aquesta nova llei aprovada pel PP i que seria una barreja de totes les anteriors, atemptant especialment i directament contra la institució més propera a la ciutadania: els Ajuntaments.
Així, la feina i l’interès per combatre els efectes desbaratadors de tot el que pateixen els seus ciutadans i ciutadanes que està en mans de les corporacions locals, se’n pot anar en orris.
Està clar que aquesta llei vulnera el principi més bàsic a nivell democràtic; la ciutadania vota a les municipals per escollir les persones que gestionaran durant els quatre anys de mandat els seus recursos, les seves peticions, i sobretot les seves il•lusions.
Serà així? Evidentment que no!! Es trauran les competències més bàsiques. Especialment preocupant és el tema dels serveis socials municipals. Per fer una gestió els ciutadans hauran d’anar possiblement a Barcelona?
Darrere segur un objectiu clar, privatitzar i continuar augmentat les desigualtats. Els més desafavorits a continuar patint encara més.
Des dels Ajuntaments farem tot l’esforç possible per aturar aquesta desfeta, però no oblidem que també necessitem el suport de la ciutadania. No ens podem quedar aturats. Tots plegats diem prou. Volem ser -com ens mereixem les administracions locals però, per damunt de tot, la ciutadania-, respectats i atesos.
Per la meva part, continuaré lluitant per fer realitat al meu municipi el fet d’ajudar i treballar per les persones.

Lluís Tomàs i Moreno

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.