L’Ajuntament de Castellví fa caure una roca de grans dimensions de forma controlada

0
1279

SUSCRIBE BOTTOM

roca castellviSegons ha informat l’ajuntament de Castellví de Rosanes,
Nota publicada per l’Ajuntament.
“A primera hora del matí d’avui, s’han iniciat els treballs per fer caure diversos rocs situats a l’espadat de pedra que hi ha sobre el nucli urbà de Castellví. El principal objectiu de l’actuació era fer caure un roc solt que s’havia detectat, ara fa unes setmanes, com a inestable i amb perill de desprendre’s. Addicionalment, s’han analitzat altres roques de mida més petita i s’han anat fent caure aquelles que s’ha considerat que estaven en situació també inestable i amb risc de caiguda.
El roc més gran –on s’havia detectat una important esquerda- ha caigut passades les 9 del matí. Els tècnics especialistes han trobat poca resistència del roc per fer-lo caure, fet que deixa palesa la inestabilitat del mateix i la necessitat que hi havia d’actuar amb urgència per evitar una caiguda accidental i descontrolada. Les restes esberlades d’aquest roc han quedat a la zona de pins pròxima.
Posteriorment s’han anat fent caure més rocs -de mida més petita- que s’han vist inestables, i també un de mida mitjana, que ha baixat fins a l’aparcament superior del carrer de les Escoles, trencant diversos arbres al seu pas.
Els tècnics especialistes han avisat acústicament abans de les caigudes.Desallotjament preventiu de l’entorn de la plaça del Roure
Tal com es va avisar a finals de la passada setmana, ha quedat completament tancat al pas de vianants i vehicles tot l’entorn de la plaça del Roure i el carrer de les Escoles. També s’ha tancat la pista poliesportiva, l’entorn de lleure de la zona de Matamoros i els camins adjacents. Diverses famílies dels edificis situats a l’entorn de la plaça s’han desallotjat també de forma preventiva a les 07.30h, tal com se’ls va avisar personalment dijous passat a la tarda.
L’Ajuntament ha habilitat el Casal de la Gent Gran per a les famílies desallotjades que en vulguin fer ús. També s’ha ofert dinar a totes aquelles que ho han necessitat.
Cap a les 16.30h es reprendran els treballs amb diferents feines de sanejat, i és de preveure que cap a les 19.00h els veïns i veïnes desallotjats de forma preventiva puguin tornar a casa seva.
Cal recordar que, ara fa unes setmanes, l’Ajuntament ja va tancar de forma preventiva la plaça del Roure i els dos aparcaments situats al capdamunt del carrer de les Escoles davant del risc detectat pels tècnics especialistes, i amb previsió de fer, com abans millor, una actuació per resoldre la incidència. Aquesta actuació és la que s’està duent a terme avui, coincidint que és dia festiu, per tal de minimitzar eventuals afectacions.”

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.