Reaccions a les dates escollides per l’elecció de President de Govern o eleccions

0
1452

datesLa data del 30 d’agost podria no haver estat escollida a l’atzar, si no s’arriba a aconseguir que la cambra doni suport a un nou president de govern, la data del 25 de desembre seria la data de les terceres eleccions, per escollir un president després d’una legislatura de 4 anys i confirma o retirar el president en funcions actual, fet inèdit en un país Europeu en la seva historia.

Una data festiva i significativa, el diumenge de Nadal, data que en unes hipotètiques terceres eleccions i davant el cansament de la ciutadania d’eleccions pràcticament perpetues, podria beneficiar a uns més que d’altres.

Això es el que pensen algunes de les formacions polítiques amb representació a Sant Andreu.

nahum martin si es potNaum Manuel, portaveu de Sí Es Pot a Sant Andreu creu que “ El Sr. Rajoy podria haver-se presentat abans però no ha volgut, només te el suport de Ciutadans i altres partits de dreta minoritaris. Si serà president o no depèn només del PSOE, per que amb la seva abstenció o vot a favor li entreguen la legislatura.”
De cara a unes possible terceres eleccions Naum creu que si es fan el 25D “ es u punt més de pressió per que el PSOE les eviti. Si les terceres eleccions arribessin a ser una realitat , cosa que ningú voldria, seria raonable que s’avancessin per respecte a la ciutadania.”

pere campmanyPere Campany, president d’ERC a Sant Andreu de la Barca, creu que el 30 d’Agost “es una falta fe respecte i d’educació a la població que es faci en un dia d’anades i vingudes de vacances per passar el més desapercebuda possible”. Si realment, com sembla no hi ha investidura i decideixen nadal per les terceres eleccions…encara ens sembla més impresentable per destorbar a la gent amb les seves incompetències en vers formar govern. Segurament els que no sortirem beneficiats en unes eleccions el 25D som la gent del carrer que no ens mereixem tragar-nos la incompetència dels polítics espanyols en el seu conjunt. Com diu un refrany espanyol: “con su pan se los coman”.

cs_saraySaray Cantero, portaveu de Ciutadans a Sant Andreu de la Barca, creu que ha sigut la seva formació la que amb “diàleg, a aconseguit que Espanya es posi en marxa, mentre la vella política mantenia el bloqueig.” També creu que “ avui els votants saben que Ciutadans es nu eina per treure a Espanya de la paràlisi i per impulsar una nova política en la que no hi han majories absolutes”, l’actuació de Ciutadans la qualifica de “sentit d’estat”, referent a escollir la data d’unes possible eleccions el 25 de desembre, creu que “qui faci càbales pensant en unes terceres eleccions per el seu interès personal o partidista no mereix ser president del Govern, valorar per un moment aquest punt es no entendre el moment polític que al ha arribat el país”.

Francesca Muñoz - ICV EUiACesca Muñoz, portaveu d’ICV EUiA pensa que “Per fi data d’investidura, proporciona l’oportunitat de debatre les posicions polítiques en seu parlamentària. Qui ha governat amb ma de ferro exigeix la rendició de l’oposició en ares del be superior de la seva Espanya.
El 25 de desembre a priori sembla una data favorable a una participació major de les persones votants conservadores, com en dies festius o en pont.
Encara és possible un govern d’esquerres….si es vol.”

 

pp_soniaSonia Aranda, portaveu del Partit Popular de Sant Andreu, creu que la data escollida es una data en temps l’aprovació dels pressupostos d’aquesta legislatura.
També creu que s’han de tindre en compte “ les dates a les que estem i que no li veu intencionalitat alguna” i que d’haver unes terceres eleccions no creu que benefici a cap partit més de d’altres, ni tampoc perjudiqui a ningun i el que caigui en dia festiu i en mitat de les vacances de Nadal no creu que sigui especialment concorregut, i més tenint en compte que serien unes terceres eleccions, el que significa un fracàs polític en general”

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.