Reaccions dels portaveus polítics locals a l’acord entre Junts pel Sí i la CUP

0
1415

Reaccions d’alguns portaveus de les formacions polítiques locals de Sant Andreu de la Barca a l’acord arribat aquesta tarda entre Junt pel Si i la CUP.

5-Juan-Pablo-Beas_004Juan Pablo Beas (PSC)
Com ha assenyalat Miquel Iceta, L’acord d’avui no proporcionarà el govern sòlid, rigorós, estable i seriós que els catalans i les catalanes mereixen. La CUP obté que Mas no sigui president a canvi de reconèixer errors i de subordinar-se a Junts pel si.

Des del nostre punt de vista és un intent més de guanyar temps i d’evitar reconèixer que el full de ruta cap a la independència assenyala un camí intransitable.


erc-albertJordi Albert (ERC)
“Des d’ERC-SAB donem les gràcies a totes les persones que han fet possible l’acord. Agraïm la persistència i esforç per donar compliment al mandat democràtic que vam rebre el 27-S. Aquest mateix matí en Joan Tardà demanava el darrer esforç, que finalment s’ha donat. Des d’ERC sempre hem treballat de forma interna, allunyats dels focus d’atenció mediàtica, per tenir un govern estable que permeti posar rumb imparable cap a la independència. Però no ha estat gens fàcil i aquesta setmana vam tornar a persistir en l’esperança d’un acord que semblava impossible. Des de la discreció i la constància hem treballat per moure les posicions inicials i finalment Junts pel Sí, el nostre grup parlamentari, i les CUP-CC han acordat donar l’estabilitat al futur govern català. Ara continuarem endavant fent tota la feina que pertoca per assolir la República Catalana. Agraïments sincers a totes les parts, i sobretot a totes les persones anònimes i de la societat civil que han treballat tant i tant per ser on som ara.
Visca la República Catalana!”


cs_saraySaray Cantero (C’s)
Acuerdo a la desesperada por miedo a unas nuevas elecciones
“Creemos que es un acuerdo realizado desde la desesperación, y en tiempos de descuentos. Los partidos independentistas son conscientes de los malos resultados que tendrían en unas nuevas elecciones en marzo y esa es la razón por la que hoy Artur Mas ha aceptado, todo lo que ha estado negando éstos 3 meses.
Consideramos de fraude democrático y muy grave la expresión del Presidente en funciones, Artur Mas, donde explícitamente dice que “ Con este acuerdo queremos corregir el resultado de las urnas”.
Además ha hecho firmar a La Cup un documento conforme anularan la posible oposición independentista a Junts pel Si.
Sin olvidarnos de la designación del próximo President de la Generalitat, el cual es presidente de l’Associació de Municipis per la Indepenència (AMI), y nunca podrá ser presidente de TODOS LOS CATALANES. Será President de solo unos cuantos ya que Puigdemont ha instrumentalizado las instituciones a favor de la independecia.
Desde Ciutadans seguiremos haciendo oposición y trabajaremos para todos los ciudadanos de Cataluña.”


gaspa ciuJoan Gaspà (CDC)
“Un gran pas d’en Mas i una bona reflexió i modificació dels de la Cup.
Tots junts per tirar endavant el procés.
Que en definitiva agradi o no agradi, es el missatge i la demanda que els quasi 2 milions de catalans van demana en les eleccions del 27S.
Visca Catalunya i visca Catalunya com a nou estat lliure i independent.”


sonia-aranda-ppSonia Aranda (PPC)
Desde el PPC-SAB creemos que la comparecencia de Artur Mas en la tarde de hoy, donde según él da un paso al lado con el fin de facilitar el “procès”, y dadas las declaraciones que ha realizado en cuanto a “corregir el resultado de las urnas”, entendemos que no hay nada más antidemocrático que este acuerdo. Un acuerdo en el que el mayor ganador es la CUP que ya advirtió a Mas no sería President y así será, en su lugar será Carles Puigdemont, Presidente de la Asociación de Municipios por la Independencia y con el firme propósito de iniciar la ruptura de Cataluña con el resto de España. Mas se va y nos deja en manos de la versión más radical de la izquierda.
El PPC, se compromete a ser el único garante de las libertades y a democracia de los catalanes desde el Parlament, dado que sabemos que en los próximos meses será muy dura la situación política que este pacto nos deja. Ahora y más que nunca en Cataluña y en España necesitamos un gobierno fuerte, que tenga la capacidad de responder con rapidez y de forma inmediata al desafío separatista.


cesca muñozCesca Muñoz (ICV EUiA)
“De les paraules de Mas d’avui, ens sorprén el tracte humiliant que dona a la CUP, una força d’esquerres que democràticament te 10 diputats al Parlament i que ha de pagar amb els vots dels 10 diputats i diputades els “errors comesos”.
Caldrà esperar al ple de demà.”


 

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.