Salut demanarà autorització per poder fer, en cas necessari, proves PCR/Anticossos als alumnes sense que sigui necessària la presencia de pares, mares o tutors

0
1893

Els dubtes de com s’ha d’actuar davant un cas de positiu de coronavirus a les escoles generen incertesa.

Des del Departament de Salut demanem la implicació de les famílies, ja que al tenir la completa seguretat, com així ho explica Salut que “a les escoles sabem que hi haurà casos de COVID-19 i que caldrà fer aïllaments i quarantenes” i per poder controlar aquesta situació es essencial comptar amb aquesta implicació per “seguir escrupolosament les instruccions, aplicant totes les mesures de prevenció (també a les entrades i sortides dels centres) i fent bé aquests períodes de confinament preventiu quan calgui”.

En un document que este previst enviar a les famílies dels alumnes de Sant Andreu, el departament de Salut explica que s’ha de fer i com actuar davant un cas positiu a la classe, i ho detalla així  “com cada any, serà freqüent que hi hagi infants amb febre o altres símptomes compatibles amb la COVID-19. Quan sigui així, caldrà anar al CAP, on s’indicarà la necessitat de fer o no una PCR. Si es fa la PCR, el cas sospitós i els/les germans/es que vagin a la mateixa escola s’han de quedar a casa. La resta de companys de la classe del cas sospitós i de la classe dels/ de les germans/es, han de seguir fent vida normal i han d’acudir amb normalitat a l’escola. Fins i tot, encara que el resultat de la PCR surti positiu, la resta de companys/es han d’anar a l’escola i serà la direcció del centre educatiu, per indicació del Servei de Vigilància Epidemiològica Territorial, qui indicarà quan han de deixar d’anar a classe i fins a quina data. La presa de mostres dels companys/es i professionals que hagin estat contactes estrets del cas es realitzarà de forma preferent al centre educatiu, de forma centralitzada o al lloc on es comuniqui. Si es realitza la PCR a l’escola, des de la direcció del centre, es comunicarà a les famílies

Cas d’un alumne que hagi estat positiu en els darrers sis mesos Salut explica que “si el vostre fill o filla ja ha passat la malaltia en els últims 6 mesos, confirmada per PCR o per serologia IgG, no cal que es torni a fer la prova ni realitzi quarantenes si hi ha algun cas positiu al seu entorn, per tant no li realitzarem ni el cribratge ni l’estudi de contactes”.

El document demanarà l’autorització dels pares/mares per poder realitzar una prova de Covid, PCR o test anticossos, “demanar la vostra autorització per venir a fer una prova de PCR al/la vostre/a fill o filla (mitjançant l’obtenció d’una mostra del nas amb un escovilló) i si es considerés adient, fer també un test d’anticossos (en aquest cas amb una punxada al dit per extreure una gota de sang capil·lar). En cas de ser menors emancipats i adolescents de més de setze anys capaços, el menor haurà de donar personalment el seu consentiment. Si no es realitza la prova PCR caldrà mantenir quarantena domiciliària durant 14 dies. Els/les pares/mares/tutors legals o els majors de 16 anys, es reserven el dret de modificar l’autorització o denegar una prova PCR concreta”.

Document:

Autorització-Gestió-Covid19 by santandreutv on Scribd

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.