Sant Esteve de Sesrovires haurà d’esperar a que la Generalitat tingui finançament per l’ampliació de L’Institut Montserrat Colomer

0
1636
Reunió serveis territorials a Sant Esteve de Sesrovires Foto: AJ Sesrovires

Sant Esteve de Sesrovires haurà d’esperar a que la Generalitat tingui finançament per l’ampliació de L’Institut Montserrat Colomer que es va inaugurar l’any 2006, inicialment com a centre de secundària amb tres línies d’ESO. A partir del curs següent es van instal•lar dos mòduls prefabricats per impartir batxillerat.

Encara i així es mantindrà tota l’oferta educativa existent per al proper curs, sense reducció de grups, així ho ha comunicat l’Ajuntament de Sant Esteve de Sesrovires.

L’ampliació de l’institut Montserrat Colomer de Sant Esteve no serà una realitat enguany. Així ho ha traslladat el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep Maria Pérez, a l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, i al regidor d’Educació, Jordi Borrell, en una reunió mantinguda aquest matí a l’Ajuntament.

Reunió serveis territorials a Sant Esteve de Sesrovires Foto: AJ Sesrovires
Reunió serveis territorials a Sant Esteve de Sesrovires
Foto: AJ Sesrovires

Segons el comunicat del consistori, ambdues administracions “coincideixen en la necessitat i urgència d’executar aquest projecte, la manca de finançament per part de la Generalitat implica que no es podrà tirar endavant el proper curs

[pullquote]El projecte d’ampliació del centre es va aprovar l’octubre de 2008[/pullquote] i un any després el Govern en va publicar l’acord per a l’execució, dotada amb 1.662.425 euros. Però a data d’avui els alumnes de batxillerat segueixen en mòduls prefabricats.

Des del consistori ja s’ha reiterat la voluntat de seguir demanant l’ampliació i emprenent les accions que siguin necessàries. Durant l’any passat es van impulsar diverses iniciatives parlamentàries des dels grups de PSC i ICV, també del PP, per tal que es recollís en el pressupost de la Generalitat, però van trobar l’oposició de CiU i ERC. Finalment, no ha estat incorporada en els comptes autonòmics per al 2014.

Per al regidor d’Educació, Jordi Borrell, “L’ampliació de l’institut és l’únic punt negre del nostre sistema educatiu per què és un projecte inacabat en el seu moment i que ara necessitem amb urgència”. Borrell ha insistit que “Tot i estar en la llista de prioritats del Departament, des de l’Ajuntament seguirem empenyent amb força perquè sigui una realitat”.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.