Una farmàcia de Martorell recollirà medicaments bàsics per a gent necessitada

0
1232
Imatge: Aj. Martorell
Imatge: Aj. Martorell
Imatge: Aj. Martorell

El proper dissabte 8 de febrer, Martorell prendrà part per primer cop en la campanya Dóna un medicament a qui ho necessita impulsada per l’ONG Banc Farmacèutic. A través de la Farmàcia De Dios, els usuaris podran comprar medicaments que seran destinats a persones en risc de pobresa i d’exclusió social.

Aquesta proposta solidària va néixer a Barcelona fa set anys i des d’aleshores no ha parat de créixer quant a farmàcies participants, voluntaris, volum de donacions de medicaments i entitats beneficiàries. L’any passat hi van prendre part 308 farmàcies de l’estat, que van recaptar més de 16.000 medicaments destinats a 30.000 persones.

El proper dissabte 8 de febrer, la Farmàcia De Dios, situada al carrer del Comerç número 5 del barri de Can Carreras, recollirà els medicaments que els usuaris vulguin comprar sota l’eslògan Dóna un medicament a qui ho necessita. Una iniciativa impulsada per l’ONG del Banc Farmacèutic fa set anys i que, per primer cop, arriba a Martorell i al Baix Llobregat Nord.

Experiència pionera al Baix Llobregat Nord
La titular de la farmàcia, Pilar de Dios, comenta que “vam conèixer la campanya i ens hi vam voler afegir perquè ens sembla molt bona idea i coincidia que el dia de celebració era el de la nostra guàrdia”. De Dios espera que “a partir d’ara cada any tingui continuïtat a la comarca i a Martorell, ja que creiem que és important que la població sàpiga que també són molt necessaris determinats productes sanitaris bàsics”.

El dia 8 de febrer, dos voluntaris de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord –entitat que coordina la campanya a la zona- seran a la farmàcia per informar i recollir els medicaments que tothom qui vulgui comprar i donar a la causa. Els productes recomanats són antisèptics, desinfectants, antiinflamatoris, productes pel refredat i d’altres de parafarmàcia: termòmetres, apòsits, benes, locions o cremes. Els destinataris són persones sense sostre, drogodependents, famílies amb nens sense recursos i d’altres en risc d’exclusió social.

7 anys de campanya
Dóna un medicament per a qui ho necessita neix l’any 2008 a través d’una jornada de recollida de medicaments a Barcelona a 15 farmàcies. Aleshores es van recaptar 828 medicaments, que van ser destinats a unes 3.000 persones. L’experiència ha anat creixent any rere any fins arribar a recollir l’any passat 16.658 medicaments –per un valor de 60.283 euros- a través de 308 farmàcies, que van servir per atendre 30.000 persones de tot l’estat, a través de 80 entitats assistencials. Més de mig miler de voluntaris van fer possible la distribució dels medicaments a les persones necessitades.

Font: Aj. Martorell

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.